Tagrygning i Odder

Typer og traditioner af tagrygning

Jeg udfører tagrygning i Odder og omegn. Rygningen har den funktion, at den afslutter taget foroven – den dækker og beskytter det øverste lag afsluttende rør. Afdækningen øverst på taget har en levetid, der er lavere end resten af stråtaget. Når tagrygningen er nedslidt, ligger det øverste lag tagrør uden beskyttelse, og udsættes derfor for et kraftigt slid. Det er derfor vigtigt, at fornye en tagrygning når tid er.

Stråtagets rygning udføres efter egnstypiske traditioner og i mange varianter og materialer. Stråtagets rygning udføres ofte efter egnstypiske traditioner og i mange varianter og materialer.

De mest almindelige type er lyng- og halmrygning (også kaldet mønning). Jeg udfører yderligere også mange forskellige slags rygninger i ålegræs, strå og kobber. De forskellige typer rygninger har hver sine fordele og ulemper. En rygning med lyng og hønsenet har en forventet levetid på 6 år, mens en kobberrygning holder hele tagets levetid. Kobberet udskiller desuden nogle tage, som holder taget fri for mos og svampe.

Alsidig og professionel rådgivning

I samarbejde med dig, aftaler jeg typen af rygning vedrørende husets beliggenhed, egnsskikke og vedligeholdelseskrav, så vi sammen kan opnå det bedste resultat for dit stråtag.

Vores store erfaring gør, at jeg har arbejdet med forskellige udformninger og materialer, så du kan være sikker på, at dit tag er udført korrekt. Er du i tvivl om hvilken rygning du skal vælge, kan du altid spørge til råds. Jeg står gerne til rådighed, hvis du har brug for vejledning.

Kontakt os på tlf. 40 86 39 89 hvis du mangler en erfaring fagmand til at lægge nye rygninger i forbindelse med enten et gammelt eller nyt stråtag.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os